A Game of Thrones: The Board Game

Objavljeno ponedeljak, 19 septembar 2016

A Game of Thrones: Board GameKralj Robert Barateon je mrtav i kraljevstvo Vesterosa je na granici rata...
U drugom izdanju igre A Game of Thrones: The Board Game igrači kontrolišu velike Kuće Sedam Kraljevstava Vesterosa i pokušavaju da preuzmu Gvozdeni Presto koristeći diplomatiju u otvoreni rat.
A Game of Thrones je epska tablična igra bazirana na Dž. R. R. Martinovom serijalu knjiga Pesma Leda i Vatre. Na igračima je da li će se za pobedu koristiti silom, lukavstvom ili ubeđivanjem i huškanjem. Raširite svoj uticaj preko celog Vesterosa kroz strateško planiranje, veštu diplomatiju i pažljivo biranje karata i saveznika.

A Game of Thrones: Board Game

A Game of Thrones: Board GameNa početku igre svaki igrač bira (ili mu se dodeljuje) jednu od šest Velikih Kuća Vesterosa, nakon čega dobija vojsku sačinjenu od pešadije, vitezova, brodova i opsadnih kula, kao i komplet tokena naređenja i špil karata unikatnih za njegovu Kuću, koje predstavljaju bitne likove iz serijala Pesme Leda i Vatre. Sve navedeno se koristi za bitke sa protivničkim Kućama, bilo diplomatski, ili na bojnom polju.
 
Svaka runda se sastoji od tri faze: Vesteros faza, faza Planiranja i faza Akcija.

A Game of Thrones: Board Game
 
Vesteros faza predstavlja specijalne događaje i svakodnevna dešavanja u kraljevstvu. Postoje tri različita špila Vesteros karata i svaka karta u njima označava drugačiji događaj koji može da utiče na sve igrače. Tako neke od karata omogućavaju igračima da podižu nove vojske u zamkovima koje kontrolišu ili ih teraju da smanjuju vojske u zavisnosti od toga da li mogu da prehrane svoje vojnike. Takođe, u ovoj fazi se mogu desiti prevrati, gde velike Kuće mogu da koriste svoj uticaj da bi se takmičile za neku od tri titule koje im daju posebne sposobnosti.

A Game of Thrones: Board GameTokom ove faze Divljani postaju jači, pripremajući se da napadnu Zid. Ako se napad desi, sve Kuće će morati zajedno da se odupru. Ova trajna pretnja daje igračima zanimljive strateške izbore: da li ćete se pridružiti svojim rivalima i pomoći da se napad Divljana odbije ili ćete snositi posledice u nadi da će druge Kuće izgubiti više nego vaša?
 
Faza Planiranja je verovatno najbitnija od svih; tokom nje tajno dodeljujete naređenja svakoj oblasti koju kontrolišete i u kojoj imate barem jednu vojsku bilo koje vrste. Ovaj deo igre stavlja naglasak na diplomatiju i dedukciju. Da li možete da verujete svom savezniku? Da li ćete vi izdati njega i napasti ga? Igrači mogu da daju obećanja jedni drugima, ali ne moraju da ih se pridržavaju. Česti su napeti i nategnuti pregovori, a još češće su izdaje dostojne istorije Vesterosa.
 
Tokom faze Akcija, Naređenja se razrešavaju i bitka počinje! Kada se vaša vojska susretne sa protivničkom tajno ćete odabrati jednu od vaših karata koja će ojačati vašu vojsku. Tu je i set karata koje mogu promeniti tok borbe, a koje se nasumice dodeljuju igračima u borbi.

Igra traje deset rundi, za koje vreme igrači moraju da osvoje i zadrže sedam zamkova. Ukoliko ni jedan igrač ne uspe u tome, pobednik je onaj koji na kraju desete runde kontroliše najveći broj Zamkova.

Da li ćete poraziti svoje neprijatelje, i biti krunisani Kralj Vesterosa ili ćete klečati pred lažnim vladarom?

U igri prestola, pobeđujete ili umirete!
~ Cercei Lannister
Pogodaka: 493

Posetite nas


Mailing lista

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o radu kluba, prijavite se za Goblinov Bilten.

Pretraga