Naseljenici ostrva Katan

Objavljeno nedelja, 04 septembar 2016

Naseljenici ostrva Katan
The Settlers of Catan (Naseljenici ostrva Katan) stvorena 1995. godine i od tada je prodata u više od 22 miliona primeraka širom sveta. Jednostavna igra koju će te lako naučiti i posle se teško odvojiti od nje. Naseljavanje ostrva kroz izgradnju puteva, naselja, gradova, razvijanje institucija, okupljanje vitezova i naravno sakupljanje raznih resursa koji će vam sve to omogućiti. Pokazaćete i svoje socijalne veštine u pokušaju da trgujete sa ostalim igračima za preko potrebne cigle, pšenice, drva i druge resurse...


Naseljenici ostrva KatanPočinjete igru vašim plemenom koje će biti označeno jednom od četiri boja u igri. Sagradićete po dva naselja i po dve ceste koje vode ka neotkrivenim teritorijama velikog, resursima bogatog ostrva. Na početku poteza svakog igrača bacaju se dve kocke koje određuju koja polja su dala resurse i koji od igrača ubira njihove plodove.

Kako budete skupljali resurse (glinu, drva, pšenicu, ovce i kamen) tako ćete moći da gradite nove puteve, nova naselja i gradove, a moći će te i da nabavljate kartice razvoja koje će vam omogućiti da gradite univerzitete, biblioteke i druge ustanove, omogućiće vam da sakupite veliku vojsku kojom postajete jači i bliži pobedi ili će vam dati školovane arhitekte koji će vam pomoći da brže gradite svoje puteve i time takođe uskočite u trku za pobedom.

Igra traje dok jedan od igrača ne sakupi 10 poena i time pobedi. Svako naselje, grad, najduži put, najveća vojska, razvojne ustanove, daju određeni broj poena.

Pokažite svima da ste vredni da baš vi naselite ostrvo Katan i postanete njegov vladar.

Pogodaka: 778

Posetite nas


Mailing lista

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o radu kluba, prijavite se za Goblinov Bilten.

Pretraga