Cold War: CIA vs KGB

Objavljeno četvrtak, 06 oktobar 2016

Cold War: CIA vs KGB
Kraj Drugog Svetskog Rata ostavio je svet u haosu. Možete li da raširite Vaš način života širom sveta, pritom sprečavajući progres Vašeg idiološkog protivnika?

Cold War: CIA vs KGB je napeta brzopotezna kartična igra, koja stavlja dva igrača u kontrolu najvećih svetskih supersila, u vreme najvećeg straha. U prikrivenom sukobu ideologije, politike, gerila ratovanja, i prljavih trikova, svaki igrač mora da ostvari dominaciju i superiornost za svoju zemlju, donoseći pritom svoju viziju budućnosti.


Cold War: CIA vs KGBU igri Cold War: CIA vs KGB, igrači se nalaze u ulogama CIA ili KGB direktora, odakle pokušavaju da steknu kontrolu nad brojnim državama, skupljajući tako poene sa karata država. Poeni na ovim državama variraju od 5 do 20, a prvi igrač koji za svoju zemlju i agenciju skupi 100 poena, pobeđuje.

Da bi osvojili kontrolu nad državom, igrači uporedo vuku karte Grupa, koje dolaze u četiri kategorije: Vojska, Mediji, Ekonomija, i Politika. Svaka od ovih karti ima broj, koji igrač dodaje svom uticaju za državu za koju se u tom trenutku bori sa protivničkom agencijom. Potrebno je da zbir brojeva sa karata Grupe bude što bliži (ili tačan) broju potrebnom za preuzimanje države, bez da se potreban broj preskoči. Iako je porede sa Blackjack-om, Cold War nudi brojne dodatne strateške opcije. Na primer, svaka karta Grupe ima svoj specijalni efekat, koji se dešava kada se Grupa Mobiliše. Neke karte Grupe izbacuju protivničke karte iz igre, dok neke daju mogućnost da se pogleda sledeća karta u špilu!Cold War: CIA vs KGBKao dodatak grozničavoj trci za političkom kontrolom, Cold War: CIA vs KGB nudi dodatni sloj intrige. Iz runde u rundu, svaki igrač bira jednog od agenata kog će da pošalje na misiju. Svaki agent ima specijalnu moć, tako da morate da pogađate kog je agenta suparnik poslao, dok odlučujete koga da pošaljete i sami, stvarajući tako napetu igru blefa i kontra blefa!
Na primer, The Master Spy agent će pokušati da izgubi rundu... jer ako on izgubi, on će odneti pobedu u državi oko koje je bio spor! Vi morate da mislite da li je imao loše sreće, ili jednostavno želi da namerno ispadne. Trebate li Vi onda da namerno izgubite, ili je to ono što Vaš suparnik želi da uradite?
Isto tako, Assassin će se grčevito bori da pobedi, kako bi sa uspešnom misijom ubio Vašeg agenta.

Izmanipulišite lokalne frakcije, i odigrajte svoj genijalni potez. Prevarite i uklonite protivničke agente. Steknite prestiž pobedom u Svemirskoj Trci, dominacijom na Olimpijskim Igrama, ili se postarajte da Vaš sunarodnik osvoji Nobelovu nagradu za Mir. Ovo je Hladni Rat, a u njemu nema srebrne medalje za drugo mesto!

Pogodaka: 492

Posetite nas


Mailing lista

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o radu kluba, prijavite se za Goblinov Bilten.

Pretraga