Rex: Final Days of an Empire

Objavljeno nedelja, 09 oktobar 2016

REX: Final days of an Empire
Poslednji dani Lazax Carstva počinju sedamdeset treće godine Ratova Sumraka, kada bez ikakvog upozorenja, Sol Federacija predvodi smrtonosni napad direktno na Mecatol Rex, glavnu planetu Imperije. Vrhunac borbe za kontrolu carskog grada se približava, vođen diplomatijom i obmanom, koliko i vojskom i svemirskim krstaricama. Ovo je priča o toj borbi.

Rex: Final Days of an Empire je tablična igra pregovora, izdaje, i ratovanja, gde tri do šest igrača kontrolišu Velike međuzvezdane civilizacije, u trci za vlašću nad glavnim gradu galaksije. Rex priča priču o zadnjim danima Imperije Lazax, dajući igračima kontrolu nad neodoljivim asimietričnim rasnim sposobnostima, i bezbroj mogućnosti za diplomatiju i prevare.


REX: Final days of an EmpirePregovaranje, Izdaja, i Ratovanje

U igri Rex: Final Days of an Empire, igrači se otimaju za vitalne lokacije širom mape Mecatol City-ja, koji već puca po šavovima. Samo u slučaju kontrole tri ključne lokacije (ili više, ako se udružite sa drugim frakcijama) igrač može steći dominaciju nad srcem umirućeg Carstva.

Nažalost, podizanje vojske usred tekuće blokade planete je u najbolju ruku teško (osim, naravno, ako ste Federacija Sol ili njihov neverni saveznik, Hacan, koji pomažu flotu u blokadi). Lideri sa zdravim razumom moraju da skupljaju podršku lokalne populacije, otkrivaju tajne magacine sa oružjem, i steknu kontrolu nad ključnim institucijama. Mehanički, to znači da igrač mora da utvrdi položaj na mestima koja daju lokalni uticaj, koji se onda "troši" da se (između ostalog) prokrijumčari vojska kroz Sol blokadu u orbiti. Ove vojne snage biće neophodne kako bi se zauzele ključne lokacije grada, neophodne za pobedu u igri. Od momenta uključenja u igru, igrači moraju agresivno da nalaze načine da okrenu konflikt u svoju korist.


REX: Final days of an Empire

Dok se moćne rase bore za prevlast u vakuumu moći nakon smrti Cara, masivne Sol krstarice bombarduju grad ispod. Pomerajući se sistematski, flota Sol Federacije opustošava površinu planete, uništavajući sve što im se nađe na putu. Samo kopnene snage Sol Federacije dobijaju upozorenje o sledećem cilju "Dreadnought" flote, dok svi ostali moraju da nađu sklonište na nekoliko lokacija gde još uvek rade štitovi... ili da budu uništeni u vatrenoj oluji koja se sprema.Iako otvorena diplomatija i dogovaranje ispod stola mogu da odlože potrebu za krvoprolićem, direktna borba je neizbežna. Kada dve protivničke snage okupiraju istu oblast, dolazi do borbe. Vojna snaga svakog igrača bazira se na broju armija koje je voljan da potroši, zajedno sa jačinom njegovog odabranog generala. Odabrani general frakcije može biti od vitalnog značaja u borbi... ali oprezno! Jedan ili više Vaših generala mogu tajno biti plaćenici Vašeg neprijatelja, pa ako u borbu sa trupama pošaljete takvog generala, poraz je zagarantovan. Tako da, bilo da ste na teritoriji Galaktičkog Saveta, ili negde drugde, budite pažljivi kome dajete svoje poverenje.

REX: Final days of an Empire

Sve ovo, uz dobar deo opcionih pravila, i dodatnih varijanti, znači da je svako igranje igre Rex: Final Days of an Empire garantovano jedinstveno.

Car je mrtav, i zadnji dani Lazax Carstva su pred nama. Onaj koji kontroliše glavni grad, svakako će uticati na sudbinu galaksije u godinama koje dolaze. Možete li zgrabiti blistavu priliku koja leži usred haosa i pepela? Hoćete li iskrsnuti u kontrolu onoga što je nekad bilo Srce Carstva? Možda... Ali igrač pored vas misli da će pobediti u sledećem krugu!

Pogodaka: 472

Posetite nas


Mailing lista

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o radu kluba, prijavite se za Goblinov Bilten.

Pretraga