O nama

Objavljeno subota, 16 novembar 2013Ideja o osnivanju kluba društvenih igara u Nišu postoji odavno. Prvi koraci napravljeni su maja 2016. kada je pod imenom "Goblin"održana prezentacija igara na "Noći Muzeja 2016", u holu Univerzitetske Biblioteke "Nikola Tesla" u Nišu. Sledeći korak sa prezentacijama bio je štand sa igrama na festivali "PozitivNI" u Dušanovoj ulici u Nišu, gde su glavna publika bila deca. Nakon toga, došli smo na ideju da umesto prezentacije igara, napravimo event gde će ljudi moći da sednu i odigraju neku od ponuđenih igara. Tako je nastao "Goblinov Gambit".

Za privremene prostorije za event ponuđene su nam kancelarije "Niških Oglasa" gde su uspešno održavana druženja uz igru nedeljom, sve do polovine Septembra 2016. godine, nakon čega se Goblin seli u stalne prostorije u Davidovoj ulici. 

01.11.2016. godine, održana je osnivačka skupština Kluba Društvenih Igara Goblin, čime je klub zvanično počeo sa radom. Dve nedelje kasnije, 15.11.2016. godine Klub zvanično postaje Pravno lice kao Klub Društvenih Igara "Goblin" - Niš.

Klub je do kraja 2016. godine dobio dve donacije, kojima su nove prostorije osvežene novim stolovima i stolicama. 

Početkom 2017. godine Klub proširuje radno vreme na ceo vikend a kasnije se očekuje proširenje na radne dane. Tokom 2017 Klub je isplanirao i izveo redovnije akcije u okviru kluba, promocija Kluba kroz deljenje flajera i gostovanje na radiju i televiziji.
Krajem 2017. godine, Klub je proslavio svoj prvi rođendan.

Aprila 2018. godine, klub kreće sa promocijom svog YouTube kanala, a krajem juna se seli u nove prostorije, u Strumskoj 6, blizu Šivare i VMC-a.

Pogodaka: 1713

Posetite nas


Mailing lista

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o radu kluba, prijavite se za Goblinov Bilten.

Pretraga